Exporteren naar Argentinië (landcode: AR)

Dit Spaanstalige land kent bijna 45 miljoen inwoners. Met een oppervlakte van 2.780.400 km² behoort het tot de tien grootste landen ter wereld qua oppervlakte.

Handelsverdrag

Gedurende meerdere jaren voerde de regering een streng beleid voor import, echter is er vanaf medio 2015 een duidelijk verbeterde situatie ontstaan. Ook is er, na lange tijd, weer een overleg geweest wat een goed signaal is. Daarnaast is er de intentie geweest om voor meerdere landen een handelsverdrag op te stellen (Mercosur), maar door de instabiele situatie in sommige van deze landen biedt dit op korte termijn nog geen oplossing.

Agro-industrie

Argentinië is een van de grootste voedselproducenten ter wereld, wat vanzelfsprekend een kansrijke sector is. Ook wordt deze vanuit de overheid gestimuleerd om de productiviteit te verbeteren. Bent u actief in deze sector dan lijkt dit een goed moment om hier in te stappen.

Is alles duidelijk over exporteren naar Argentinië of heeft u toch vragen? Contact opnemen met ons kan uiteraard altijd. Wilt u direct een start maken, wacht dan niet langer en vraag een gratis demo aan!

Start gratis demo!