Exporteren naar Australië (landcode: AU)

Hoewel Australië met z’n 7.741.000 km² ongeveer 185 keer zo groot is als Nederland is het aantal inwoners met ongeveer 25 miljoen nog geen twee keer zo groot. Dat Australië dunbevolkt is mag dus duidelijk zijn. De economische situatie is echter zo goed dat exporteren naar Australië heel interessant kan zijn.

Handelsverdrag

In mei 2018 heeft de Europese Unie besloten om onderhandelingen met Australië op te starten voor een handelsovereenkomst. Gezien de tijdspanne die dergelijke onderhandelingen normaal in beslag nemen mag er echter van uitgegaan worden dat het nog flink wat jaren gaat duren vooraleer er een overeenkomst gaat zijn.

Design en interieur

Qua consumptiegedrag en koopkracht bevindt Australië zich ergens tussen de VS en Europa in. Door de continue groei van de economie in de afgelopen 30 jaar heeft Australië een van de hoogste inkomens per capita ter wereld. De verwachting is dat hierdoor de vraag naar designmeubelen en andere interieurproducten blijft stijgen.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht toch nog vragen, laat het ons dan weten. Bent u klaar om uw export naar Australië te gaan regelen, vraag dan een gratis demo aan.

Start uw gratis demo