Exporteren naar Canada (landcode: CA)

Canada een land met meer dan 36 miljoen inwoners. Een groeiende economie met een grote economische vrijheid. Daarbij is de markt erg gericht op de economie van de Verenigde Staten.

Handelsverdrag

Sinds mei 2009 zijn er onderhandelingen geweest over een vrijhandelsakkoord met de EU. Dit resulteerde op 21 september 2017 in het CETA akkoord. De invoerrechten van 98% van de producten werd verlaagd naar 0 % hierdoor is exporteren naar Canada nog nooit zo interessant geweest. Let wel dat dit enkel gaat om goederen van preferentiële oorsprong.

Voeding en dranken

De Canadees verkiest gezonde voeding boven alles. De trend loopt om alles ‘homemade’ te gaan verbouwen. Maar de Canadees is een harde werker en er zijn veel één- en tweepersoonsgezinnen. Hierdoor wordt er veel gekeken naar bereid maar gezond voedsel. Ofwel: kant en klaar, maar zo min mogelijk behandeld door de industrie.

Vragen over exporteren naar Canada, over het juiste gebruik van het akkoord of over andere zaken neem contact op met ons of meld je hier aan voor de gratis demo om gelijk te starten.