Exporteren naar Canada (landcode: CA)

Canada is een land met meer dan 36 miljoen inwoners en heeft een groeiende economie met een grote economische vrijheid. Daarbij is de markt erg gericht op de economie van de Verenigde Staten.

Handelsverdrag

Sinds mei 2009 zijn er onderhandelingen geweest over een vrijhandelsakkoord met de EU. Dit resulteerde op 21 september 2017 in het CETA akkoord. De invoerrechten van 98% van de producten werd verlaagd naar 0%, waardoor exporteren naar Canada nog nooit zo interessant is geweest. Let wel: dit gaat enkel om goederen van preferentiële oorsprong.

Voeding en dranken

De Canadees verkiest gezonde voeding boven alles. De trend is om alles homemade te gaan verbouwen. Maar Canadezen zijn ook harde werkers en er zijn veel een- en tweepersoonsgezinnen. Hierdoor wordt er veel gekeken naar bereid maar gezond voedsel. Ofwel: kant en klaar, maar zo min mogelijk behandeld door de industrie.

Vragen over exporteren naar Canada, over het juiste gebruik van het akkoord of over andere zaken: neem contact op met ons of meld u hier aan voor de gratis demo om gelijk te starten.