Exporteren naar de Verenigde Staten (landcode: VS)

De Verenigde Staten zijn de grootste economie van de wereld. Ze staan in de top 5 van belangrijkste handelspartners voor Nederland, wat het de moeite waard maakt om werk te maken van export naar de VS.

Handelsverdrag

Omstreeks 2013 is er een overleg gestart om te kijken naar een mogelijke handelsovereenkomst. Zoals u wellicht zelf ook weet zijn deze onderhandelingen sinds 2016 stilgelegd. Omdat de VS hebben aangegeven niet mee te doen met het klimaatakkoord van Parijs, heeft de Europese Commissie besloten de eerdere onderhandelingen teniet te verklaren. Mochten de gesprekken dus weer hervat worden dan dient er weer vanaf nul te worden begonnen.

Designsector

Design loopt door verschillende sectoren (decoratie, textiel, verlichting, meubels, enz.) heen en het wordt almaar belangrijker. De naar schatting 326 miljoen inwoners vormen een onmiskenbare grote markt waar, ondanks het economische programma van Trump, mogelijkheden genoeg zijn.

Is alles duidelijk over exporteren naar de Verenigde Staten of heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met ons. Gaat u toch een start maken, wacht dan niet langer en vraag een gratis demo aan!

Vraag gratis demo aan!