Exporteren naar de Verenigde Staten (landcode: VS)

De Verenigde Staten zijn de grootste economie van de wereld. Het staat in de top 5 van belangrijkste handelspartners voor Nederland, dit maakt dat exporteren naar de Verenigde Staten de moeite loont om het uit te zoeken.

Handelsverdrag

Omstreeks 2013 is er een overleg gestart om te kijken naar een mogelijke handelsovereenkomst. Zoals u zelf ook wellicht weet zijn deze onderhandelingen sinds 2016 stilgelegd. Doordat de V.S. heeft aangegeven niet mee te doen met het klimaatakkoord van Parijs heeft de Europese commissie doen besluiten de eerdere onderhandeling teniet te verklaren. Mochten de gesprekken dus weer hervat worden dan dient er van nul moeten worden begonnen.

Design sector

Design loopt door verschillende sectoren(decoratie, textiel, verlichting, meubels enz.) heen en het wordt almaar een belangrijkere factor. De naar schatting 326 miljoen inwoners zijn een onmiskenbare grote markt waar ondanks het economische programma van Trump tot mogelijkheden genoeg zijn.

Is alles duidelijk over exporteren naar de Verenigde Staten, of heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met ons. Gaat u toch een start maken, wacht dan niet langer en:

Vraag een gratis demo aan!