Exporteren naar Egypte (landcode: EG)

Egypte telt net iets meer dan 97 miljoen inwoners en is gelegen in het noordoosten van Afrika. Het land grenst aan de Middellandse zee, de Rode zee, de Gazastrook, Israël, Soedan en Libië. De economie is het afgelopen jaren weer sterk aan het groeien, dit biedt handelskansen.

Handelsverdrag

Al sinds 2004 heeft de Europese Unie een handelsakkoord met Egypte. Dit handelsakkoord is in 2010 verder uitgebreid. Hierin zijn afspraken opgenomen over de afschaffing van invoerrechten voor industriële producten. Hierdoor is er een verlaging van invoerrechten voor enkele agro,- landbouw- en visserijproducten. Daarbij kan een EUR1 certificaat of een certificaat van oorsprong wenselijk zijn om de invoerrechten te verlagen.

Farmaceutische industrie

De farmaceutische industrie is in Egypte erg interessant. De Nederlandse farmaceutische producten staan in het land erg hoog aangeschreven waardoor deze met grote hoeveelheden geïmporteerd worden. De industrie is al jaren groeiende en naar verwachting zal deze sector blijven groeien.

Is alles duidelijk over exporteren naar de Egypte, of heeft u toch vragen? Contact opnemen met ons kan uiteraard altijd. Gaat u toch een start maken, wacht dan niet langer en:

Vraag een gratis demo aan!