Exporteren naar Egypte (landcode: EG)

Egypte ligt in het noordoosten van Afrika en grenst aan de Middellandse Zee, de Rode Zee, de Gazastrook, Israël, Soedan en Libië. Het land telt zo’n 97 miljoen inwoners en heeft een economie die de laatste jaren weer sterk aan het groeien is. Dat biedt handelskansen.

Handelsverdrag

Al sinds 2004 heeft de Europese Unie een handelsakkoord met Egypte. Dit handelsakkoord is in 2010 verder uitgebreid. Hierin zijn afspraken opgenomen over de afschaffing van invoerrechten voor industriële producten. Hierdoor is er een verlaging van invoerrechten voor verschillende agro,- landbouw- en visserijproducten. Daarbij kan een EUR1 certificaat of een Certificaat van Oorsprong wenselijk zijn om de invoerrechten te verlagen.

Farmaceutische industrie

De farmaceutische industrie in Egypte is een erg interessante sector. Nederlandse farmaceutische producten staan in het land erg hoog aangeschreven waardoor deze met grote hoeveelheden geïmporteerd worden. De industrie is al jaren groeiende en naar verwachting zal deze sector blijven groeien.

Heeft u vragen over exporteren naar Egypte? Contact met ons opnemen kan uiteraard altijd. Gaat u toch een start maken, wacht dan niet langer en vraag een gratis demo aan!

Vraag gratis demo aan