Exporteren naar Ethiopië (landcode: ET)

Ethiopië is booming op dit moment. Het land met meer dan 100 miljoen inwoners heeft sinds de gesloten vrede met Eritrea en vele privatiseringen een ongekende groei doorgemaakt. De wolkenkrabbers en andere gebrouwen schieten als paddenstoelen uit de grond in de hoofdstad Addis Adeba. Dit is daarom het moment om te gaan exporteren naar Ethiopië.

Handelsverdrag

In 2016 heeft de Europese Unie en Ethiopië een “strategic engagement” getekend. Hierin worden beide zijden gecommitteerd tot verregaande samenwerking over onderwerpen als vrede, veiligheid maar ook handel.

Industriële sector

Zoals al aangegeven groeit de economie hard. Om deze groei te kunnen faciliteren is er een groeiende vraag naar machine en werktuigen. Daarnaast blijft de vraag ook toenemen naar metaal en metaalproducten. Genoeg sectoren waar de mogelijkheden groeien.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht toch nog vragen, laat het ons dan weten. Bent u klaar om te gaan exporteren naar Ethiopië, wacht dan niet langer en ga de voorbereiding starten voor uw exportdocumenten:

Vraag een gratis demo aan!