Exporteren naar Ethiopië (landcode: ET)

Ethiopië is booming op dit moment. Dit land, met meer dan 100 miljoen inwoners, heeft sinds de gesloten vrede met Eritrea en vele privatiseringen een ongekende groei doorgemaakt. De wolkenkrabbers en andere gebouwen schieten, in onder meer de hoofdstad Addis Abeba, als paddenstoelen uit de grond. Dit is daarom hét moment om te gaan exporteren naar Ethiopië.

Handelsverdrag

In 2016 hebben de Europese Unie en Ethiopië een ‘strategic engagement’ getekend. Hierin worden beide zijden gecommitteerd tot verregaande samenwerking over onderwerpen als vrede, veiligheid maar ook handel.

Industriële sector

Zoals reeds aangegeven groeit de economie hard. Om deze groei te kunnen faciliteren is er een toenemende vraag naar machine en werktuigen. Daarnaast blijft de vraag naar metaal en metaalproducten ook groeien. Al met al genoeg sectoren waar mogelijkheden liggen.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, laat het ons dan weten. Bent u klaar om te gaan exporteren naar Ethiopië of een ander land, wacht dan niet langer en vraag een gratis demo aan!

Gratis demo