Exporteren naar Oekraïne (landcode: UA)

Het associatieverdrag is waarschijnlijk het eerste waar u aan denkt zodra het gaat over exporteren naar Oekraïne. Een feit is wel dat hierdoor handel eenvoudiger diende te worden, zodat de ruim 40 miljoen inwoners sneller te bereiken waren.

Handelsverdrag

Het associatieverdrag heeft vereenvoudigingen met zich meegebracht en hierdoor zijn er op veel producten verlaging en vrijstelling van invoerrechten. Waar u zeker ook op dient te letten is de nog steeds geldende sancties die de EU heeft opgelegd. Dit gaat dan voornamelijk om personen of groepen maar ook mogen er bepaalde producten niet geëxporteerd worden naar de Krim of Sebastopol.

Transport en Logistiek

Door de ligging tussen Europa, Azië en het Midden-Oosten is Oekraïne als kruispunt hierin een belangrijk doorvoerland. Men verwacht positieve ontwikkelingen in de logistieke sector omdat het aan belang wint als internationaal distributiecentrum en de infrastructuur de komende tijd nog flink zal verbeteren.

Heeft u de informatie die u zocht over exporteren naar Oekraïne of heeft u toch nog vragen? Contact opnemen met ons kan altijd uiteraard. Is alles duidelijk en wilt u van start, wacht dan niet langer en:

Gratis demo aanvragen!