Exporteren naar Rusland (landcode: RU)

Met maar liefst 150 miljoen inwoners behoort Rusland niet alleen qua oppervlakte maar ook qua bevolking tot de grootste landen in de wereld. Het bereiken van deze inwoners is sinds de wederzijdse boycotten niet eenvoudiger geworden, maar het neemt niet weg dat er nog steeds mogelijkheden zijn.

Handelsverdrag

Sinds juli 2016 heeft de Europese Unie sancties ingesteld tegen Rusland. Tot op heden worden deze elke keer verlengd met een half jaar. Op dit moment lopen ze nog tot 31 juli 2019 en er zijn geen signalen dat deze nu niet verlengd gaan worden. Als reactie heeft Rusland een lijst gepubliceerd met producten waarvan de invoer wordt beperkt of gestopt. De Nederlandse overheid heeft daar hier een artikel aan geweid.

(Landbouw)Machines

Is het dan zo dat exporteren naar Rusland niet meer mogelijk is? Mogelijkheden zijn er nog te over, als u maar in de juiste sector zit. Zo is er bijvoorbeeld door het importverbod en stimulans van de overheid een flinke groei in de eigen sectoren zoals de landbouw. Machines die voor een moderniseringsslag zorgen zijn dan ook zeer gewild.

Heeft u nog vragen over exporteren naar Rusland of over andere zaken, neem dan contact op.

U kunt uiteraard ook van start gaan, wenst u dat? Ga dan van start met de

Gratis demo!