Exporteren naar Rusland (landcode: RU)

Met maar liefst 150 miljoen inwoners behoort Rusland niet alleen qua oppervlakte maar ook qua bevolking tot de grootste landen in de wereld. Het bereiken van deze inwoners is sinds de wederzijdse boycotten niet eenvoudiger geworden, maar het neemt niet weg dat er nog steeds mogelijkheden zijn.

Handelsverdrag

Sinds juli 2016 heeft de Europese Unie sancties ingesteld tegen Rusland. Tot op heden worden deze elke keer verlengd met een half jaar en er zijn geen signalen dat deze op korte termijn geschrapt gaan worden. Als reactie heeft Rusland een lijst gepubliceerd met producten waarvan de invoer is beperkt of gestopt. De Nederlandse overheid heeft hier een artikel aan gewijd.

(Landbouw)Machines

Is het dan zo dat exporteren naar Rusland niet meer mogelijk is? Mogelijkheden zijn er nog te over, als u in de juiste sector zit. Zo is er bijvoorbeeld door het importverbod en door stimulans van de overheid een flinke groei in de eigen sectoren, zoals de landbouw. Machines die voor een moderniseringsslag op dit gebied kunnen zorgen zijn dan ook zeer gewild.

Heeft u nog vragen over exporteren naar Rusland of over andere zaken, neem dan contact op.

U kunt uiteraard ook direct van start gaan met onze gratis demo!

Start gratis demo