Exporteren naar Turkije (landcode: TR)

Turkije telt op dit moment zo’n 80 miljoen inwoners. Op dit moment groeit het BBP per hoofd, maar ook is er een erg grote inflatie. Het land is erg  afhankelijk van de wisselkoers, maar daarbij komt kijken dat veel middelgrote en grote ondernemingen hun investeringen financieren met leningen in vreemde valuta.

Handelsverdrag

De Europese Unie en Turkije vormen een douane-unie. Exporteren naar Turkije is zeer interessant omdat door de douane-unie bijna alle producten geïmporteerd kunnen worden zonder betaling van invoerrechten. Voor landbouwproducten is de oorsprong van belang, deze wordt aangetoond met een EUR1. Voor de overige producten is de herkomst van belang deze wordt aangetoond met een ATR certificaat.

Chemie en kunststoffen

Is een van de meest succesvolle sectoren. Turkije is in de chemische sector namelijk erg afhankelijk van import. De kansen in deze markt liggen voor het grijpen als het gaat om grondstoffen en halffabricaten voor de productie van verf, vernis, plastic, garen en dergelijke artikelen.

Vragen over exporteren naar Turkije, over het gebruik van de certificaten of over andere zaken neem contact op met ons of meldt u aan voor de gratis demo om gelijk te starten.