Exporteren naar Uruguay (landcode: UY)

Uruguay is gelegen in Zuid-Amerika en telt ongeveer 3,3 miljoen inwoners. Uruguay is een van de welvarendste en stabiele landen van Zuid-Amerika. Daarbij leven er vrij weinig mensen in extreme armoede. Omdat Uruguay een van de welvarendste landen is op het continent is het ook erg betrouwbaar hier lange termijn deals mee aan te gaan.

Handelsverdrag

Sinds 28 juni 2019 heeft de Europese Unie een handelsovereenkomst met Uruguay. Hierdoor worden douanerechten afgeschaft, of worden deze fors minder. Dit bevorderd de handel op dit moment enorm.

Bouwsector

In de bouwsector liggen vele kansen. Met name als het gaat om bouwmaterialen en technologieën gaat. De bouwsector groeit dan ook erg hard in Uruguay. De materialen en technologieën liggen in de Europese Unie voor. De mensen uit Uruguay willen van deze materialen en technologieën dan ook graag zo veel mogelijk gebruik maken.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht toch nog vragen, laat het ons dan weten. Bent u klaar om te gaan exporteren naar Uruguay, wacht dan niet langer en:

Vraag een gratis demo aan!