Exporteren naar Verenigde Arabische Emiraten (landcode: AE)

De Verenigde Arabische Emiraten ligt in Azië, grenzend aan Saoedi-Arabië en Oman. Het land bevat zeven emiraten, dit zijn: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah en Umm Al Qaywayn. De Verenigde Arabische Emiraten zijn rijk aan olie, alleen verschilt de verdeling per Emiraat sterk.

Handelsverdrag

Tussen Europa en de Verenigde Arabische Emiraten is er een Free Trade Agreement, dit Free Trade Agreement bevorderd de handel tussen de Europese Unie en de Emiraten. Hierdoor zijn er vrijstellingen van bepaalde rechten, wat de handel dus nog een extra boost kan geven.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg is een erg interessante sector. Reden hiertoe is dat de bevolking groeit, levensverwachtingen vergroten en ziektes zoals diabetes e.d. vaker voorkomen. Hierdoor zullen er meerdere ziekenhuizen gebouwd moeten worden die gespecialiseerd zijn. De Emiraten produceren zelf geen medische hulpmiddelen en toestellen, daarbij produceren zij slechts gering aantal geneesmiddelen. Hierdoor liggen er in deze sector vele kansen voor Europese landen.

Vragen over exporteren naar Verenigde Arabische Emiraten of over andere zaken neem contact op met ons of meldt u hier aan om gelijk te starten.