Exporteren naar Vietnam (landcode: VN)

Met in totaal meer dan 95 miljoen inwoners behoort Vietnam tot de 15 volkrijkste landen ter wereld. In de eerste jaren van de 21e eeuw was de economische groei een van de grootste in de regio. Deze groei zorgt voor afnemende armoede en daarmee wordt het ook steeds interessanter om te gaan exporteren naar Vietnam.

Handelsverdrag

Per 1 augustus is het nieuwe handelsakkoord tussen de Europese Unie en Vietnam van kracht. Een uniek akkoord dat ervoor zorgt dat de invoerrechten voor de meeste producten per direct zijn verdwenen. Exporteren naar Vietnam wordt hiermee nog goedkoper en interessanter.

Machines

Vietnam is vooral bekend door de export van kleding, schoeisel, rijst en andere agro-producten. Deze sectoren zijn meer en meer bezig een toegevoegde waarde aan hun product te geven, zodat er niet enkel een onverwerkt product wordt verstuurd. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar geschikte machines hiervoor toeneemt.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, laat het ons dan weten. Bent u klaar om te gaan exporteren naar Vietnam, wacht dan niet langer en start uw gratis demo!

Vraag demo aan