Exporteren naar Zuid-Afrika (landcode: ZA)

Een land met meer dan 56 miljoen inwoners biedt vele mogelijkheden. Het is een van de grootste economieën van Afrika. De opkomende middenklasse zorgt al jaren voor een stijgende lijn in consumentenuitgave. Exporteren naar Zuid-Afrika wordt alleen maar interessanter.

Handelsverdrag

In 2004 is er een handelsakkoord gesloten waardoor zo’n 90% van de bilaterale handel goedkoper kan. Exporteren naar Zuid-Afrika kan voor producten van Europese oorsprong in veel gevallen met vrijstelling van invoerrechten. Deze oorsprong moet u dan wel aantonen door middel van een Eur1 certificaat of een oorsprongsverklaring (met vergunning).

Watermanagment

Een van de meest kansrijke sectoren in Zuid-Afrika is watermanagement. Het gaat hier dan niet enkel om de kennisoverdracht. Ook is het de bedoeling om de infrastructuur hierin te verbeteren. Watertoevoer en efficiënt watergebruik zijn grote uitdagingen voor Zuid-Afrika. Niet alleen voor de grote infrastructurele projecten, maar ook voor allerhande uitrustingsgoederen als pompen, kleppen en dergelijke zal de vraag alleen maar toenemen.

Vragen over exporteren naar Zuid-Afrika, over het gebruik van het Eur1 certificaat of over andere zaken neem contact op met ons of meldt u hier aan voor een gratis demo om gelijk te starten